Miquel Vilà

App oficial del pintor català Miquel Vilà (Barcelona 1940) Inclou una nombrosa mostra de la seva obra, tant Pintura com Gravat així com diversos articles de premsa de la Crítica i uns talls d'una entrevista a TVE amb Lluís Bassat.

La seva obra es pot trobar a diversos Museus i Col.leccions com ara el Museu d'Art Modern de Nova York i els Museus d'Art Contemporani de Sevilla i Sofia. La seva obra figura a les Biblioteques Nacionals de Madrid i Catalunya, a les col.leccions del Banc de Sabadell i la Fundació La Caixa, i també a la Col.lecció Bassat la qual forma part del Museu d'Art Modern de Mataró.

Exposa cada dos anys a la Sala Parès de Barcelona (http, la galeria més antiga d'Espanya). El proper mes de Gener de 2016 hi tindrà lloc una exposició retrospectiva de tota la seva obra.

Sobre l'artista (extracte de l'Enciclopèdia de Menorca):

En una primera etapa, fins a 1974, les obres tenen un lligam amb la pintura surrealista, especialment amb la plàstica de Magritte i Dalí, i a partir de l'any 1975 crea uns espais solitaris, que evoquen la solitud de l'home, en que s'aixequen construccions amb elements geomètrics i amb colors vius. Altres composicions són les vistes de ciutats solitàries o bé perspectives industrials amb una certa melangia amb una llum crepuscular i dramàtica que recorda l'univers pictòric dels pintors italians De Pisis, Sironi i Morandi. També conrea les vistes d'habitacions amb interiors angulars i amb perspectives múltiples que creen un espai irreal, que sembla que sura, molt proper a les obres de Giorgio de Chirico.